Sådan kommer du i gang med træningen

Slik kommer du i gang med trening

Vil du begynne å trene eller begynne å trene etter pause? Mangler du riktig treningsmotivasjon for å komme i gang?

Tips for å komme i gang med trening

Tren med andre

Trening med andre gjør det lettere å komme i gang. Det kan føles vanskeligere å hoppe over treningen når du har en avtale med en venn eller andre. Det kan også være ekstra motiverende og gøy når du har noen å trene med.

Les også: Tren sammen

Tren sammen

Hjemmetrening

Trening hjemme gir mer fleksibilitet. For noen kan det være ekstra utfordrende å komme seg til treningsstudioet, og dørtrinnet kan føles langt. For andre kan det være ubehagelig å trene med mange andre rundt seg. Hjemmetrening kan være en god løsning for å få en treningsrutine som fungerer for deg. Du trenger ikke mange verktøy for å ha en god treningsøkt, og du kan bruke fantasien og møblene som hjelpemidler. Det er også noen bedrifter eller personlige trenere som tilbyr nettbasert opplæring, enten på nettsiden deres eller på YouTube, slik at du enkelt kan følge treningen fra stua.

Les også: Trening på kontoret og hjemme

Nyt å løpe

Løping er en av de beste og enkleste treningsformene og en fin måte å komme i form på. Ønsker du å komme deg vekk fra hverdagens kjas og mas, høre på musikk eller en podcast og kjenne på vinden eller generelt oppleve naturen – så er dette en perfekt treningsform. Det er heller ingenting som hindrer deg i å kombinere det med en venn eller partner – ha en liten løpedate eller hjelp hverandre med å motivere!

Å komme i gang med løping er ikke en komplisert oppgave, da det vanskeligste er faktisk å starte. Det krever minimalt med utstyr , du kan begynne å løpe så fort du går ut døren, og det krever ikke at du har avanserte ting som GPS-klokker, kompliserte treningsplaner eller et kurs i hvordan du løper.

For å utdype det siste, er det noen ting du bør ha for å løpe. I tillegg til gode sko og passende klær er det svært viktig å legge en plan for seg selv og eventuelt med en løpepartner. Planen skal styrke motivasjonen, være oppmuntrende og gjøre deg klar til neste gang!

Først er det greit å bare planlegge hvor ofte du vil løpe, og en 30 minutters økt er perfekt, men bygg gjerne opp hvor mye og hvor fort du går. Inkluder også variasjon i ruten. Hvis du løper i ditt nærområde, se om du kan komme deg ut i skogen eller finne en sti .

Sist men ikke minst, sett deg mål. Motivasjon kan ofte være nært knyttet til et bestemt mål. Hold det enkelt, men sørg for at det er realistisk, målbart og tidsbestemt. Som nevnt tidligere er 30 minutter en perfekt start. Prøv å sette deg et mål hvor du kontinuerlig prøver å løpe i 30 minutter , og at du må klare det innenfor en viss tidsramme.

Relevante artikler om løping:

Lag et treningsprogram

Et treningsprogram kan være et verktøy som hjelper deg med å planlegge treningsøktene dine samtidig som du logger prestasjonene dine. Dette kan både være motiverende å se tilbake på, men også gjøre treningen mer spennende å gjennomføre. Det er slik at man ofte føler seg tryggere når man har en plan for hva som skal skje, og denne funksjonen har en treningsdagbok . Det kan være lettere å gjennomføre treningsøkten hvis du vet hva som skal skje i løpet av treningen. Å ikke ha en plan kan føre til en dårlig økt, spesielt hvis du ikke har trent så mye før.

Ta bilder underveis slik at du enkelt kan se tilbake på fremgangen din. For mange kan det være veldig motiverende å se på egen utvikling. Resultatene kan være mer synlige enn du tror, ​​så det kan være motiverende å sammenligne bildene etter hvert.

Les også: De beste styrkeøvelsene for hele kroppen

Finn en personlig trener

For noen kan det være lettere å komme i gang med trening hvis du har en personlig trener . For mange kan det være mer krevende enn å trene med en venn. En fast avtale kan være avgjørende og hva som skal til for å faktisk opprettholde opplæringen. Dette kan være nyttig enten du sliter med motivasjon eller usikker på hvilke øvelser du skal gjøre for å få de resultatene du ønsker. En personlig trener kan sørge for at du får et treningsprogram som er tilpasset deg, og det er mindre risiko for at du pådrar deg skader eller overbelastning. For noen er bare noen få økter med personlig trener nok for å komme i gang med treningen.

Les også: Skadeforebyggende trening

Finn inspirasjon på sosiale medier

Sosiale medier gjør det lettere for deg å finne inspirasjon til ulike øvelser som du kan utføre både i treningsstudioet og under hjemmetreningen. Det er mange influencere som lager gode og beskrivende økter og inkluderer videoer av øvelsene. Dette er et nyttig verktøy hvis du er usikker på hvordan du skal utføre en øvelse i praksis eller om du ikke tør å eksperimentere i treningsstudioet. Dette kan hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel med utstyret eller øvelsene på treningsstudioet.

Ps: Lagre videoene du vil bruke slik at du enkelt kan finne dem igjen!

Vi legger ut treningsøkter og tips både på vår Instagram og vår YouTube-kanal

Tilbake til bloggen